четвъртък, 22 март 2012 г.

КАКВО ВИДЯХМЕ ПРЕЗ ПЪРВИЯ ДЕН НА ФЕНФЕСТА?

С малко закъснение започна планираното събитие за DUST 514 през първия ден на фенфеста на EVE ONLINE. Въпреки това от CCP показаха доста неща, за повечето от които се говореше от доста време. Все още няма (не)официално видео от събитието в Youtube, но ви обещавам да го кача, щом се появи. Тъй като го гледах на живо, ще ви кажа какво узнахме за играта:

   Ще имате каюта на станция в системата в която се намирате. Подобна на тази която EVE пилотите имат.
   Ще има търсачка за битки(battle finder) с която бързо да си намерите битка в която да влезете. Най-вероятно ще можете да влезете в битка която вече е започнала.
   Ще има лоби стая в която ще попадате преди битката и ще можете набързо да си подготвите нов фитинг, да купите нещо в последния момент и т.н.
   В битката която видяхме атакуващия отбор трябваше да успее да приземи(скачи) Мобилния команден център(MCC) със аутпоста на защитниците, а те пък трябваше да го унищожат - това бяха целите на двата отбора.
   Можете да превключвате между първо и трето лице когато сте във бойна машина.
   Ще има нещо наречено Nanoray, което ще се "деплойва" и ще можете да регенерирате щита си и да оправите бронята.
   Ще можете да хакнете различни сгради на врага. Ако хакнете Supply post, там ще можете да си смените оръжието, а може би и фитинга на костюма.
   За да ползвате вражеска бойна машина, ще трябва първо да я хакнете преди да я използвате.
   Играчите от EVE ще трябва да имат кодове за изстрелване(launch codes) за да могат да стрелят от орбита по наземни цели. Освен това пилотите ще трябва да се намират от "правилната" страна на планетата за да могат да стрелят по целта. (като се замислиш трудно е да стреляш по северния полюс ако си на орбита над южния).
   Орбиталната бомбардировка която видяхме, беше направена с батълшип(Abaddon), като имаше фитнат някакъв модул с който явно локваше таргетите броадкастнати от пехотинец на планетата. Това е интересно, защото според видеата които бяхме гледали до сега, това се правеше от дреднаути, които са капитъл клас кораби.


ВАЖНО: Двата основни фен сайта на английски - www.dust514base.com и www.dust514.org решиха да обединят усилия занапред. Няколко човека ще пишат статии и т.н. което е супер за нас. Ако желаете информация за играта на английски - търсете я на www.dust514.org .

Няма коментари:

Публикуване на коментар