понеделник, 5 март 2012 г.

DUST 514 ЩЕ Е БЕЗПЛАТНА!

В интервю за www.eurogamer.net главния продуцент на DUST 514 Брандън Лаурино заяви, че играта ще е безплатна. Предполагаше се, че може да струва 10 или 20 долара, но явно от CCP GAMES и SONY са решили да заложат на максимален брой играчи още в самото начало. За сравнение ще кажа, че в момента, най-добрата FPS игра на пазара според много играчи - Battlefield 3 - е около 38 паунда. А при самото и излизане беше доста по-скъпа.

Икономическия модел на играта е да се залага на микро-транзакции, с които играчите ще могат да купуват Aurum(AUR) - наскоро пуснатата втора валута в EVE с която може да се купуват различни облекла и аксесоари(като монокли например) за вашия герой. С AUR  играчите от DUST 514 ще могат да си купуват най-различни неща - като да речем някакъв Starter Pack, но според Брандън това няма да е задължително и играта ще може да се играе съвсем свободно и без него.

"Много е важно да се зае, че DUST 514 няма да е игра от типа "плати за да спечелиш"", казва Лаурино. "Няма микро-транзакция която да дава нечестно предимство над някой който не иска да плаща. Това е класическия модел <аз мога да платя за да получа това> или < аз мога да вложа времето си в играта за да получа това>. Но нито едно от двете няма да ви даде нечестно предимство."

Aurum може да бъде купувано с микро-транзакции на стойност от $1, $2 или $10 та чак до $20, $50 или $100. Освен това играчите ще могат да изкарват Interstelar Kredits(ISK), както в EVE ONLINE. ISK няма да може да се купува с истински пари - само AUR ще може. Някои предмети ще могат да се купуват само с единия от двата вида валути.

Нещата които ще може да се купуват включват предмети за вашата суета(явно декоративни украшения без специално приложение); booster-и(ускорители) които ви спестяват време, като да речем double skill points booster; варианти на оръжия които не е задължително да са по-мощни от другите, а различен клас който изглежда различно и играта с него е различна; късметлийски съкровищни кутии(явно ще ви дава нещо ценно, но на случаен принцип - веднъж много ценно, веднъж не толкова). "Този начин на пазаруване изглежда като най-добрата практика в момента", казва още Брандън Лаурино.

"Имаме почти хиляда различни предмета които да се купуват с AUR, но още не сме решили какво точно ще пуснем със старта на играта - това е като да заснемете сериал - не пускате всички серии още първият ден".

Изглежда, че допълнителни карти няма да са сред Aurum предметите.

"Ще имаме 4 карти в при пускането на играта. Тъй като планетите в EVE са хиляди, всички карти ще са на разположение на абсолютно всички играчи".

"Няма да има част от вселената, която да е блокирана. Наблягаме на това какво ще построите на планетите - някои неща ще се придобиват, някои ще се купуват. Отново - никое няма да дава нечестно предимство, по скоро ще изглежда уникално".

В началото цените ще са възможно най-ниски. Колко високо могат да стигнат Брандън не казва - споменава че може да има различия в зависимост от различните валути.


Супер, а? Новините са повече от страхотни. Великолепно FPS, при това напълно безплатно и с модела на WoT или AoE Online за тези които искат да похарчат някой друг долар...пожелавам на всички да могат да си го позволяват по-често.

Няма коментари:

Публикуване на коментар