петък, 3 февруари 2012 г.

КОЛКО НА БРОЙ СА ПЛАНЕТИТЕ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА НА EVE ONLINE?

За да получа отговор на въпроса ползвах услугите на http://evemaps.dotlan.net/ - страхотен сайт за много от статистиките които ви интересуват в EVE. След бързо пресмятане получих следното число: 65267. Доста сериозен брой планети. Има още 1976 които обаче са в Jove space, и се ползват от девелопърите на играта и не са достъпни за играчите. Но да се върнем на числото  65267. Нека сега видим колко са всъщност:

Планетите от земен тип(Temperate), които ще са достъпни за битки с пускането на DUST 514 са общо 7000. Разбира се те са разпределени в империя, нул сек и wormhole space. От графиката виждаме че Газовите планети са най-много, следвани веднага от пустинните. Пустините се спрягат за втория тип планети на който ще има битки - вероятно в някой от експанжъните на DUST 514.





От тази таблица виждаме колко са Temperate планетите по видове региони. Най-много са в 0.0 регионите, следвани от Wormhole регионите и най-накрая са Empire и Low sec регионите. Ако предположим, че битките в началото ще са само за планетите в 0.0 регионите - то те са 2929. Числото е може би малко по-голямо, защото според Dotlan например Aridia е към secure space, само че в нея има както  системи със секюрити статус по голям от 0,5, така и чисти 0.0 системи. Според мен обаче битките няма да са само във 0.0 регионите, а ще бъдат навсякъде. В EVE има нещо наречено Factional Warfare - ако не желаете да живеете в 0.0 но искате PVP - влизате на страната на някоя от четирите милиции(по една за всяка раса) и участвате в превземането на звездни системи за расата за която се биете. Ето как изглеждат разпределени териториите(към днещна дата) в регионите в Империя:

Предполагам, че по начина по който играчите в EVE се бият за Faction регионите, така ще се бият и за планетите в тези региони.

За wormhole регионите предполагам ще важат правилата като за 0.0. Не знам обаче как ще се предвижват WARBARGE-ите до там, но ще разберем скоро надявам се. А се надявам, защото Hilmar, шефа нa CCP написа в Twitter: we are release planning today actually :-). Какво точно ще пускат днес не е ясно. Предполага се, че може би ще се активира страницата, която ще съобщава дали сте избран или не за closed beta-та на играта. За съжаление, ако сте се регистрирали от България е силно вероятно да не ви изберат за бета тестер защото CCP съобщиха в последните дни на 2011 година, че за тестовете ще избират играчи от Англоезични държави от Северна Америка и Европа.

Очаквайте информация тук, веднага щом бъде известна. Ако случайно вие говорите български и се окажете одобрен за beta test-овете на DUST 514, ще съм ви безкрайно благодарен ако се ми пишете на mail-a за да споделите впечатленията си с читателите на блога.

Няма коментари:

Публикуване на коментар