понеделник, 27 февруари 2012 г.

ПО-МАЛКО ОТ 3 СЕДМИЦИ ДО НАЧАЛОТО НА BETA-та

Здравейте

Остават по-малко от 3 седмици до предполагаемия старт на closed beta-та на DUST 514 - 15 Март 2012. През последните няколко дни изскочиха няколко нови неща, които обаче не намирах причина да напиша в отделна статия. Сега обаче ще напиша всичко ново което излезе през тези няколко дни.

УМЕНИЯТА ( SKILS )

Ще ги наричам скилове, защото всеки играч в EVE ги нарича така :) . Скиловете в EVE се учат за определено време. Дали сте онлайн или офлайн, гриндите или не - това време не се променя. Тази скил система е наречена пасивна. В DUST 514 обаче, нещата ще бъдат малко по-различни. Вече съм споменавал, че ще има скилове, но преди няколко дни  CCP CMDR WANG в интервю за www.dust514.com каза, че DUST 514 ще има подобна на EVE скил система, която обаче, ще бъде модифицирана, и ако се представяте добре в битките, ще можете да ускорите ученето. Т.е можем да я наречем хибрид между активна и пасивна. Звучи интересно. Надявам се скоро да разберем как точно ще работи.

ТЕСТ ЗОНИ

Играчите ще имат възможност да тестват своите умения, оръжия и бойни машини на различни тестови зони. Това беше потвърдено.

"ГРИНДЕНЕ"

В едно старо интервю, което ми беше убягнало, прочетох че играчите в DUST 514 ще могат да правят пари от битки, като се бият в Импреските региони на NPC генерирани битки, за които аз и други запознати предполагаме, че ще бъдат обвързани със съществуващото вече Factional Warfare в EVE. Ако решат обаче да разберат истинските възможности на DUST 514 ще трябва да се "гмурнат" в Null security пространството и да поведат битки за контрол над цели планети в съревнование с големите алианси.

REPAIR

Всеки уважаващ себе си Gang във EVE взима поне един, а понякога и доста повече кораби - линейки(логистици). В зависимост от вида си те поправят щита или бронята. В DUST 514 се знае, че също ще има такава възможност, а съвсем скоро беше потвърдено ще drоpship-овете, ще имат възможност при определено оборудване(фитване) да изпълняват тази задача от въздуха. Знае се, че ще има и пехотинци и наземни бойни машини които да правят това. За тези които не оценяват ролята на тези еденици ще кажа, че доста често те са разликата между победата и загубата в битката.

SPACE ELEVATOR

В предишна статия бях предположил, че небесен асансьор няма да има, защото вече има съществуващи custom office-и. Вчера в интервю за MMOnitor Хилмар Вейгар Пюторсон отново говори за него. Лично аз с интерес очаквам да разбера какво точно ще може да се прави ако притежаваш тази структура.

FAN FEST TOURNAMENT

На фенфеста в Рейкявик на 22-24 Март ще се състои DUST 514 състезание(tournament). Ето детайлите, които са ни известни(благодарение отново на www.dust514base.com):

- играчите ще могат да се записват за състезанието на място, не преди това.
- Наградите ще са PS3 и система за забавление ( каквото и да значи това )
- Мачовете ще са само между присъстващи, без девелъпъри или други "външни" играчи
- За сега е планирано битките да са 24 срещу 24
- Над 100 човека ще могат да играят DUST 514 на фенфеста

Ако вие сте българин и ще ходите на фенфеста, ще ви бъда много благодарен ако се свържете с мен и дадете отзиви, снимки, видео или каквато и да е друга информация за събитието за да я споделя с читателите на българския DUST 514 блог.


СЛЕДВАЩИЯ ЕКСПАНЖЪН НА EVE ONLINE

Преди няколко дни излеzе dev blog за EVE във който беше повдигната завесата на следващия експанжън на EVE. Той ще се казва INFERNO. Ще излезе през пролетта на 2012(обзалагам се, че или ще е малко преди, или ще съвпадне с пускането на DUST 514 ). Знае се със сигурност, че ще има някои промени свързани със старта на DUST 514. Преди пускането му, CCP Unifex, автора на блога, споменава, че ще има няколко мини експанжъни през март и април, които да оправят някой дребни неща в играта. Повече за INFERNO ще бъде казано на фенфеста на 22-24 Март.



Няма коментари:

Публикуване на коментар