четвъртък, 2 февруари 2012 г.

РАСИТЕ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА НА NEW EDEN

Вселената на New Eden е обитавана от 5 раси. Калдари, Галенте, Амар, Минматар и Джовианци. Всички те са със човешки произход - направо са си хора, но с вековете са имали много културни различия, заради което се отличават като отделни раси.

                АМАРЦИТЕ

Амарците управляват огромна Империя, най-голяма и най-стара от четирите империи. Водени от могъща императрица, това огромно теократично общество стъпва на широка основа, движена от труда на Минматарски роби.

Амарските граждани са високо образовани и ревностни личности, които като култура се придържа към основния принцип, че това, което другите наричат ​​робство е всъщност една стъпка по духовния път към пълноценно възприемане на вярата им. В резултат на това Амарската империя е най-стабилната и военизирана нация в New Eden, въпреки няколко спънки в съвременната история.


                МИНМАТАРЦИТЕ

От четирите основни раси в New Eden, никой не е изтърпял повече гнет, отколкото  Минматарците. След процъфтяваща племенна цивилизация, Минматарците били поробени от Амарската империя в продължение на повече от 700 години, докато голямо въстание освободило по-голямата част от тях. Малко след това се родила Минматарската република. Но въпреки нарастващата и популярност и мощ на световната сцена, почти една трета от населението на минматарците продължава да е в робство. 

Минматарците днес са жилав, находчив и трудолюбив народ. Много от тях обаче вярват, че демокрацията, макар и служила им добре първоначално, никога няма да възстанови това, което е взето от тях толкова отдавна. Тяхното правителство отразява в голяма степен тяхната първоначална племенна култура. Всички са дълбоко привързани към своите поробени братя и сестри, макар и далеч от тях. Те завинаги ще негодуват срещу Амарците и копнеят за дните предхождащи момента в който  амарските кораби се появяват в небето им.
                 КАЛДАРЦИТЕ
Основана на принципите на патриотизма и упорита работа, извършена от предците им през вековете на една негостоприемна планета, Калдари днес е корпоративна диктатура водена от правила, които са създадени с цел да върнат меритократичните идеали от миналото (Меритокрация (от латинското merito, "заслужил", и старогръцката kratos, "власт") е форма на държавно управление, основаваща се на участие в управлението на способните (заслужилите). Исторически пример за това е начинът на избиране на военачалници от Чингис хан, който включвал в командната си верига хора, показали талант и смелост в боя).

Безпощадни и ефективни, както в заседателната зала, така и на бойното поле, Калдарците са жив пример за сила, упоритост и достойнство.
                ГАЛЕНТИАНЦИТЕ
Яростни пазители на човешкия дух и свободата, Галентианската федерация е единствената истинска демокрация в New Eden. Някои от най-прогресивните лидери, учени и бизнесмени на нашето време са се появили от тази раса. 
Пионери в областта на изкуствения интелект, в миналото Галенте разчитат почти изцяло на флота от безпилотни самолети (дрони), която да защитава убежденията и границите на федерацията им. Но ограниченията на тази технология и липсата на човешки елемент - както по отношение на военната стратегия, така и  като средство за разпространяване на влияние, в крайна сметка достигна критична точка. Днес Галентианските бойни кораби са пилотирани от едни от най-смелите мъже и жени в New Eden.


ДЖОВИАНЦИТЕ
Джовианското общество е мистериозно и трудно да бъде разбрано. Поради тези и други причини, световете им остават изолирани от другите раси и само нялко чужденци са допуснати да живеят в границите на империята им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар