неделя, 29 януари 2012 г.

ПОГЛЕД ВЪРХУ ДЕТАЙЛИТЕ ОТ ПОСЛЕДНОТО ВИДЕО ЗА DUST 514

Здравейте,
както обещах в предната статия, ще разгледаме няколко стоп-кадъра от последното видо на DUST 514 малко по-подробно. Ето го и първия:
Какво имаме тук. Очевидно играещия стреля по врага, в дясно се вижда танк, предполагам Галентски. На земята има следи от вериги, изглеждат много добре и стоят естествено. Долу вляво явно се намира индикатора за състоянието на щита и бронята, които в случая са на 100% . Долу в дясно се показва колко патрона има в пълнителя на оръжието и колко гранати има. Горе в ляво е миникартата, която ни показва с точки приятелските вражеските единици(в зелено и червено), и вероятно червената точка оградена в червено квадратче ще е сградата/инсталацията до която е приклекнал вражеския войник. Вероятно това ще са целите, които ще трябва да се превземат или обезвреждат. В най-долната част на миникартата се виждат червен надпис DEF - и син надпис ATK 146. Най-вероятно това е броя на защитаващите и атакуващите подкрепления. Какво означава тирето след DEF е въпрос на догадки. Ако имате идея моля оставете коментар в края на блога.
На този кадър имаме калдарска лека атакуваща бойна машина - LAV с наименование Saga, известна ни от болга за бойните машини. Монтираната оръжейна установка се управлява от отделен играч, а не от шофьора. Изгледа е от трето лице. Не е ясно това дали е направено за целите на видеото или ще може да се играе и по този начин. Поради факта, че липсват показателите за щит и амуниции, предполагам че е направено така само заради видеото. Тук обаче трябва да забележим какво се намира в дясно. На мен ми прилича на някакво неподвижно оръдие. Възможно е да е някаква отбранителна точка. Тъй като в него се вижда някакъв играч, най-вероятно за да функционира ще трябва да се управлява.
На първия от тези два кадъра виждаме първо как Saga-та току що е изстреляла ракета по задаваща се от завоя вражеска бойна машина. Явно на огневата точка е монтирана ракетна установка. При положение, че Калдарците използват преимуществено ракети(спрямо другите три раси) с голяма степен на вероятност можем да предположим, че Saga-та ще има бонус при ползването на ракети, както повечето Калдарски кораби в EVE. На втория кадър ракетата е улучила вражеското превозно средство. Прилича ми на лека поддържаща бойна машина(LLV) на Галентците на име Limbus, отново спомената в блога за бойните машини. Виждаме как, играча който се е возил отзад изхвърча в следствие на експлозията. На видеото експлозията изглежда доста реалистична.
Тук имаме dropphip, по външния вид на който предполагам, че е Калдарски. Стреля се от страничните му оръжейни установки. Отново няма информация за щит амуници, няма миникарта и отново сме в трето лице. Отново остава въпроса това само заради видеото ли е или ще може да се управлява така и в играта.
На този кадър пехотинец току що скача от dropship-а който гледахме преди секунда. Под пехотинеца се вижда Калдарски HAV(танк) с огромно оръдие, а според миникартата, в ляво от него е малката инсталация, която е целта на атаката. Само след по малко от секунда на видеото се вижда как скочилия е обвит от нещо, вероятно някаква енергия, която му позволява да се приземи безопасно, въпреки голямата височина на скока.
Сега виждаме как играч се е доближил до някаква инсталация и я хаква. Значи вероятно хакването ще е част от методите за контролирането на сградите и инсталациите в играта. И сигурно ще изисква скила (hacking - намигам към играчите от EVE ;)).
На последния кадър виждаме подобна сцена като на първия, с малки допълнения. Виждаме ореола който се появява върху врага при попадение. Вероятно това е ефекта при попадение върху щита на бойния костюм, но може и да е друго. Освен това виждаме надпис над целта Kill +50. Това вероятно са War Points, за които ще спомена в по-късен блог. Другото ново тук е, че горе вдясно виждаме надпис Eino ('Killswitch' GEK-38 Assault Rifle) Ryan Thornton.   Tова без съмнение ни съобщава, че Eino(приятелски играч) убива със автомат GEK-38 Ryan Thornton.

Ако някой е забелязал нещо, което аз съм изпуснал, моля напишете коментар и обещавам ако е съществен да го побликувам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар