четвъртък, 26 януари 2012 г.

THE FUTURE OF WAR: DUST 514'S RAPID DEPLOYMENT VEHICLES (RDV)


Привет отново!
Ще започна една поредица от преводи (доколкото ми е по силите) на статии за различните превозни средства (и не само) в DUST 514. Статиите са директно от официалния сайт на играта - www.dust514.com




На снимката: кораб за бързо разгръщане клас "Небесен асансьор"



DUST 514 е MMOFPS за PS3 със битки в които взимат участие много на брой пехота и превозни средства. Има връзка в реално време с играта EVE ONLINE за PC. Играчите могат да се обединяват в корпорации и да водят битки за територии на хиляди планети. Следва кратко описание на корабите за бързо разгръщане (Rapid Deployment Vehicles или RDV-та за кратко). Тяхното предназначение е да доставят на играчите превозни средства направо на бойното поле, при условие, че притежават чертеж-скица (blueprint) на превозното средство и имат умения да си служат с него. RDV-тата се управляват от изкуственият интелект на играта, със смислен система за намиране на пътя до всяка една точка, което им позволява да доставят превозни средства навсякъде, дори на най-големите бойни полета.

Снабдени с напредничава стелт технология и направлявани от автоматична мрежова навигационна система,  J42 “Sky Lift” RDV е способен да достави дори най-тежките танкове, със невероятна точност на всяко място на бойното поле. Изобилието на неоценими технологии промени начина на водене на наземни битки във вселената на EVE,  давайки на командирите на предна линия възможността да атакуват вражеските позиции със минимална опасност или да подсилят жизнено важни позиции в съвсем кратки срокове.

Първоначално създаден за индустриален транспорт от корпорацията Outer Ring Excavations (ORE), предназначението на J42 “Sky Lift” RDV се променя за бойни мисии с някой ключови изменения в оборудването. Двигателите са подложени на масивен ъпгрейд - конвенционалните реактивни двигатели са заменени от най-новите F/4 Йонизирани плазмени турбини. Допълнителната мощност която получава кораба компенсира увеличеното му тегло, което е усилено със 25мм бронирани плочи, имащи свойството и да абсорбират сигнала на вражеските радари. Заради липсата на екипаж, пилотската кабина е преустроена със Tech 2 drone хардуер - мулти-спектрална геопространствена авиационна електроника. Добавен е също Phantom-65 - последен писък на техниката стелт генератор.

Има едно ключово устройство, което не е претърпяло промяна - асансьорната система "Magnetar". Този отделящ електромагнитен кран се захранва от основния реактор на кораба, но също така е интегриран и резервен кондензатор за извънредно тежки товари. Той генерира магнитно поле, което е толкова силно, че предпазва кораба от електронните атаки на врага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар