събота, 28 януари 2012 г.

THE FUTURE OF WAR: DUST 514'S MOBILE COMMAND CENTER (MCC)

МCC Клас Каелус се носи над бойното поле


В този блог CCP Remnant ни разказва за мобилните командни центрове(MCC). Дълги около 200 метра, те представляват най-мощното оръжие, с което корпорация в DUST 514 може да се сдобие. Управляват се от командирите. Често разрушаването на MCC означава победа. (CCP обещават скоро да дадат информация за йерархията на командването в DUST514 - начина по който играчите ще могат да се групират във взводове(групи) водени от командир).

Огромен. Внушителен. Опустошителен. Всяка от тези думи може да опише Мобилния команден център, но само една може да събере всичко в себе си: КОНТРОЛ. MCC е нервния център на всяка армия, гръбнака върху който се водят войни и се печелят битки. Заключен в пределите на модифицирана хидростатична капсула(явно подобно на подовете от EVE), командира дирижира съдбата на тези които са долу на земята. Макар че никога не е стъпва на бойното поле, той е осведомен за ситуацията на всяка една бойна единица която командва. Ако знанието е сила, то командира е този който владее силата.


Тъй като е тежко укрепен и екраниран, унищожението на MCC не е лека задача, но не е и невъзможна. Само постоянен обстрел от тежки оръжия е в състояние да обезвреди щитовете на Мобилния команден център и да разруши бронята му. Ако MCC има "ахилесова пета", то това е зависимостта му от гориво, без постоянните доставки от което неговите оръдия, критични системи и най-важно - щитове са просто безполезни. Командира би трябвало да разучи всички източници на гориво в района, и да планира внимателно своето движение над бойното поле.

Няма коментари:

Публикуване на коментар