сряда, 1 май 2013 г.

КАКВО НАУЧИХМЕ ОТ ФЕНФЕСТА ЗА DUST 514

Здравейте, с малко закъснение ето и най-важното което научихме от фенфеста.

Най-важното - DUST 514 ще е официална игра от  14 Май. Край на бетата.
А сега да разгледаме различните аспекти

Dropsuits
Скоро трябва да очакваме пълен набор от костюми - small(скаут), medium(асаут, логистик) и large(хеви). Освен това ще има много на брой персонализации.




Освен чисто визуалния ефект, персонализирането ще издава и някои специфични неща за всеки костюм. Загатнаха и за Crusader клас който ще е подобен на хеви, но вместо да може да носи Тежки оръжия ще има два слота за Леки. Определено ще е интересно.

Weapons


Много нови оръжия - всички раси ще получат еквивалент на вече съществуващите видове. Вече знаем как ще се казва амарската основна пушка - scrambler rifle - а това което разбрахме за нея е, че ще ползва различни амуниции.  А ето и останалите две:

Minmatar combat rifle

За него знаем, че ще е балансирано оръжие, и ще е - по думите на Брандън Лорино - standard machine gun.

Caldari rail rifle

Ще бъде с намален демидж спрямо другите, но ще е с увеличен рейндж, типично за философията на калдарската раса.


А на хоризонта се задават и още


Vehicles

Ето как най вероятно ще изглеждат Минматарските и Амарските еквиваленти на вече съществуващите бойни машини.



А сега да обърнем внимание на следващия скрийншот


На първия ред вдясно виждаме как ще изглеждат MCC-тата на Минматарци и Амарци. На втория ред на втората позиция е RDV-то(Rapid Deployment Vehicle) на Галентианците, а на 3та и 4та позиция виждаме съвсем нов клас MAV(Medium Assault Vehicle). Прилича на БТР и се предполага че ще може да превозва повече от 3ма души. На 3тия ред първите 2 позиции ни показват нов клас - Fighter (изтребител). А на последните две позиции виждаме speeders - подобнo на спидерите от междузвездни войни, това ще е персонално транспортно средство вероятно само за 1 човек. Всичко това се очаква в рамките на 12-18 месеца да е на разположението на играчите.


А както виждаме персонализацията не е само за костюмите. Съвсем за малко но все пак беше споменато да очакваме assault dropships, които ще позволяват и на пилотиращия ги да може да стреля.

Drones
На 6ти очакваме появата на дроните в PvE мисиите на DUST 514. Ако има съпоставка с EVE ONLINE, мисиите ще са доходоносни. Особено тези в 0.0 space. Дроните ще бъдат 3 вида:

Light Drone

Казаха ще носи леки оръжия, ще хвърля гранати, т.е съпоставим с assault костюм

Medium Drone

Както се и вижда от скрийншота ще носи Heavy machine gun.

Heavy Drone

Тежките дрони ще могат да носят Forge Gun, което означава че те ще играят ролята на Anti-vehicle Drone.
Освен 3те типа дрони беше повдигната завесата и на двата типа игра срещу тях. Единия се ще се казва Survival и ще трябва да се изтребват вълна след вълна пълчища от дрони. Другия тип ще е Infestation, където ще трябва да се обхождат големи територии и да се унищожават тяхните спаун точки


Звездна карта
Тя е изцяло преработена за да може да се навигира лесно с джойстика на PS3. Освен това показва къде вашата корпорация владее планети и къде конкурентните ви корпорации.


Maps
Бяха показани и виждането на разработчиците за бъдещите карти на които ще се водят битките. Ето някои от тях


 Тук беше казано, че това долу вдясно е виждането за вътрешността на кораб клас Titan. И веднага споменаха за нов вид битка - penetration mode. Явно превземането на Titan няма да е невъзможно.
 Тук пък виждаме миньорска станция, на която битките ще се водят вертикално, и вероятно при нулева гравитация. Определено ще ги чакаме с нетърпение.
На тази последна картина пък казаха че това което виждаме в средата е Surface Command Center - сграда която струва доста да се построи, но ще е необходима за по-голяма печалба и не на последно място, тя ще е основата за космическия асансьор(space elevator).

За финал вижте видеото което беше показано (по традиция) в края на фенфеста


Няма коментари:

Публикуване на коментар